Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Fyra länsbor kopplas till Paradisläckan

Paradisläckan, eller Paradise Papers, består av 13,4 miljoner dokument från två juristbyråer samt bolagsregister i 19 av världens skatteparadis och slutna territorier.
Enligt en kartläggning som SVT Nyheter, Uppdrag Granskning och nyhetsbyrån TT har gjort är fyra länsbor i Västernorrland bland de tusen svenskar som är omnämnda i Paradisläckan.

Uppdrag granskning, SVT Nyheter och nyhetsbyrån TT har kartlagt 1035 svenskar som är folkbokförda i Sverige och som har kopplingar till Paradisläckan. Fyra av svenskarna, tre i Medelpad och en i Ångermanland, ska ha någon form av bolagsengagemang på Malta.

Två av personerna står skrivna på adresser i Sundsvalls kommun, en står skriven på en adress i Timrå kommun och ytterligare en person är hemmahörande i Örnsköldsviks kommun.

SVT Nyheter skriver även att det finns olika skäl till att förekomma i läckan och det måste inte innebära att man har gjort någonting olagligt.