Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: GIF Sundsvall försöker få loss pengar till drömvärvning: "Kan bli möjligt"

I somras berättade Pontus Engblom för ST-sporten att han en dag vill återvända hem till GIF Sundsvall.
Enligt SportExpressen jobbar nu sportchefen Urban Hagblom på att få loss pengar för att värva anfallaren.
– Hittar vi rätt spelare så kan det bli möjligt, säger han till tidningen.

I juni gjorde ST-sporten en lång intervju med Strömgodsets Pontus Engblom där han kommenterade sin framtid i Norge och en eventuell flytt tillbaka till "Giffarna".

– Det är klart att för mig, som det känns nu, så kommer jag vilja komma hem en dag. Förhoppningsvis kommer jag inte vara så gammal och dålig utan att det finns möjligheter att spela någon säsong, sade han då.

Nu rapporterar SportExpressen att GIF Sundsvall jobbar på att få hem den 26-årige anfallaren genom ekonomisk hjälp från sponsorer.

Så mycket kostar Giffarnas resa till Spanien – Nikula: "Vi tummar inte på utlandsläger"

– Vi vill inte kommentera några namn. Pontus sitter på ett avtal med Strömsgodset så vi äger inte den frågan. Men vi håller koll och uppdaterar oss kring våra norrlänningar där ute. Så kan jag väl säga, säger Urban Hagblom till SportExpressen.

Eftersom klubben inte har några pengar att värva för hoppas de på hjälp utifrån.

– Det finns ett antal personer där ute i näringslivet som brinner för GIF Sundsvall och har ett stort hjärta för klubben. Sedan finns ju inte möjligheten med tredjepartsägande längre men man kan göra på andra sätt om det nu skulle bli aktuellt, säger Hagblom.

Förre GIF-stjärnan allt närmare en flytt efter kritiken: "Någon gång tar tålamodet slut"

Pontus Engblom, vars moderklubb är IFK Sundsvall, har ett år kvar på kontraktet med Strömgodset och har i Norge noterats för ruggiga 45 mål på 61 matcher i andradivisionen, samt tre mål och sex framspelningar på 20 matcher i högstadivisionen.

– Det är ju som så att vi stämmer av med många spelare.  Vilka möjligheter och alternativ som kan finnas. Det är både utifrån vår ekonomi men framför allt för att få rätt balans i spelartruppen som ger Joel Cedergren och Ferran Sibila rätt förutsättningar, säger Urban Hagblom till SportExpressen.

MER OM GIF SUNDSVALL

► (+) Så blir GIF Sundsvalls försäsong – läger i Spanien och genrep mot Djurgården

Uppgifter: AIK vill ersätta stjärnan – med GIF Sundsvall-profilen

► (+) Uppgifter: GIF Sundsvall försökte låna stjärnan – fick nobben av storklubben