Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: GIF Sundsvall köper loss spansk mittfältare från tredjedivisionen

GIF Sundsvall jobbar för att få ihop en slagkraftig trupp till nästa säsong.
Enligt uppgifter till pirkt.se kommer klubben köpa loss den spanske mittfältaren Juanjo Ciércoles.
– Det är ju – hur ska man säga – en toppspelare, säger Urban Hagblom till sajten.

Tidigare i veckan skrev Urban Hagblom på sociala medier att det första nyförvärvet inför nästa säsong var klart, men han ville inte gå in på mer detaljer kring spelaren.

Samtidigt jobbar klubben på att fylla på truppen med fler spelare och Sporten kunde under onsdagen berätta att en spansk mittfältare kan komma att presenteras inom kort.

Enligt uppgifter till pirkt.se rör det sig om den 29-årige mittfältaren Juanjo Ciércoles som närmast kommer från spel i FC Badalona i den spanska motsvarigheten till division 1.

Urban Hagblom vill inte bekräfta att det rör sig om Ciércoles men berättar att en affär är nära och att det rör sig om en spansk mittfältare som de tror mycket på.

– Det är ju – hur ska man säga – en toppspelare. En kreativ och offensiv spelare som är skicklig även defensivt, så att vi ska få rätt balans intill (David) Batanero, säger Hagblom till sajten.

Ciércoles har för närvarande kontrakt med den spanska klubben och och GIF:s plan är att köpa ut denne från kontraktet.

– Det är klart, men det är inte helt undertecknat. Vi är överens och det blir förhoppningsvis en pappershantering under den här veckan. Men han är under kontrakt, så där ska vi också ha en pappershantering med hans klubb där vi löser honom från kontraktet, säger Hagblom.

► (+) Uppgifter: GIF Sundsvall nära att göra klart med nyförvärv – jagar mittfältare i Spanien

► (+) GIF Sundsvall nära ny trio – sportchefen berättar om värvningsarbetet

► (+) Han kan bli GIF Sundsvalls första nyförvärv – bekräftar dialog med klubben: "Bra intryck"

► (+) Avslöjar: Gjorde succé på Fotbollsgalan – nu jagar GIF Sundsvall meriterade mittfältaren