Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Klubbarna överens om GIF-mittbacken

Joakim Nilsson närmar sig en proffsflytt.
Enligt uppgifter till ST-sporten är GIF Sundsvall överens med NEC Nijmegen om en övergångssumma.
Det som återstår är för spelaren att komma överens om det personliga avtalet.

Förra veckan berättade vi att holländska NEC Nijmegen lagt ett bud på GIF Sundsvalls talangfulla mittback Joakim Nilsson.

Nu har intresset gått vidare och enligt uppgifter till ST-sporten är GIF och den holländska klubben överens om en övergångssumma.

Nu handlar det för Nilsson om att ta ett beslut om han vill lämna Sverige och sedan komma överens med Nijmegen om det personliga avtalet.

– Han har ett förslag att ta ställning till. Vi har ett huvudspår, men det finns fler lag som är med i bilden, säger Nilssons agent Patrick Mörk utan att vilja bekräfta vilken klubb det handlar om.

Är klubbarna överens?

– Det vill jag inte kommentera, men känslan är att bollen ligger hos Jocke och att det går att lösa om han vill testa det vi har på gång. Samtidigt trivs han väldigt bra i Giffarna och det är också ett alternativ att stanna.

Inte heller GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom vill bekräfta att man är överens med en annan klubb, men säger:

– GIF Sundsvall jobbar med att utveckla spelare, och om motparten är professionella brukar vi nästan alltid hitta en lösning.

GIF:s sportchef bekräftar däremot att man fått ett bud på mittbacken.

– Och vi har en väldigt bra dialog med den klubb som det handlar om, säger han.

Patrick Mörk har tidigare varit med och tagit spelare som Simon Tibbling, Sam Larsson och Simon Thern till den holländska ligan. Nu kan det vara dags för Härnösandssonen Joakim Nilsson att gå samma väg.

– Han är i en ålder då det kan vara bra att ta nästa steg. Sedan har Jocke visat sig lojal mot Giffarna när han förlängde sitt kontrakt i våras, och det känns som att om han vill gå så går det att lösa. Vi har en bra dialog med GIF, säger Mörk.

– Det är några klubbar med i bilden, men vi har ett huvudspår. Bollen ligger väl hos Jocke nu.