Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Okänd man bröt sig in i bostad – attackerade och våldtog kvinna

Mannen som våldtog en kvinna i centrala Härnösand på onsdagskvällen tog sig in genom en olåst dörr i hennes bostad.
Den misstänkte gärningsmannen misstänks ha gått till besinningslös attack mot sitt utvalda offer. När polisen kommer till platsen lyckas de efter visst tumult övermanna honom.
Enligt säkra uppgifter är det tack vare polisens ingripande som kvinnan överlevde attacken.

Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som polisen fick larm. En man, känd av polisen sedan tidigare, hade gått till attack mot en kvinna i en fastighet i centrala Härnösand. Polisen är mycket förtegen rörande omständigheterna kring händelsen. Men enligt säkra källor var det en mycket brutal och oväntat attack.

Kvinnan ska ha befunnits sig ensam i bostaden som för tillfället var olåst. Hon tittade på tv när plötsligt en för henne okänd man rusade in i bostaden och gav sig på henne. Han uppträdde mycket aggressivt och våldtog henne. Han ska också ha misshandlat kvinnan.

Läs mer: Kvinna till sjukhus efter misstänkt våldtäkt

Trots den tumultartade situationen lyckades kvinnan komma åt en telefon och larma polisen. När de kom till platsen hotade gärningsmannen att ta livet av sitt offer. En av poliserna ska då ha agerat och lyckats övermanna våldtäktsmannen. Mannen greps på platsen av polisen. Polisen räddade med största sannolikhet livet på kvinnan, enligt en säker källa.

Enligt uppgifter uppträdde mannen förvirrat och misstänks ha varit påverkad av droger. Han sitter nu inlåst på rättspsykiatrisk klinik.

Kvinnan fördes till Sundsvalls sjukhus för vård, bland annat ska hon fått flera revbensbrott.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Åklagare är inkopplad i ärendet, ärendet rubriceras som våldtäkt och grov misshandel.

Läs mer: Man åtalas för våldtäkt vid efterfest

TIPSA! Vet du mer? Kontakta st.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!.