Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Ryska parlamentet förbereder lag – som förbjuder KHL-spelare i OS

Det har skrivits om det tidigare, men nu har det gått ett steg längre.
KHL är nu ännu närmre att få igenom ett stopp från sina spelare att delta i OS – efter att frågan hamnat på parlamentsnivå, uppges i rysk media.

Tidigare i november kom uppgifter från ryska Sport-Express om att Ryssland hotade stoppa KHL-spelarna från OS i protest mot att flera länders antidopingorganisationer vill stoppa landet från olympiaden.

Nu intensifieras just de uppgifterna. Det är den ryska journalisten Igor Eronko, som jobbar för just Sport-Express, kommenterar på ryska Eurosport och skriver om NHL för rysk räkning, som kommer med det senaste i nyhetsväg. Han skriver på sin Twitter att ryska parlamentet förbereder en proposition åt KHL, så att de ska kunna förbjuda både ryska och utländska spelare i ligan från att delta i OS.

Turneringen skulle drabbas hårt vid ett ryskt nej till OS, eftersom NHL också tagit beslutet att inte släppa sina spelare. Det gör att stjärnor som Staffan Kronwall, Anton Lander, Linus Omark och Patrik Hersley, för att bara nämna några, inte skulle kunna delta.

Läs också: Sverige vill utestänga Ryssland – hämndaktionen kan urholka OS-hockeyn