Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Sirius skyttekung klar för GIF Sundsvall

Det har varit på gång en längre tid.
Nu uppges Stefan Silva var klar för GIF Sundsvall, enligt fotbollskanalen.se.

– Jag kommer ta ett beslut om framtiden i dagarna, säger Stefan Silva till Sundsvalls Tidning.
– Det är mycket spekulationer hela tiden. Det jag kan säga är att det inte är klart med den spelare som vi pratar med, säger Giffarnas sportchef Urban Hagblom.

Missa inte vår nya nyhetsapp för Iphone och Android:

Klicka här för att ladda hem för Iphone

Klicka här för att ladda hem för Android

Vi har tidigare avslöjat att GIF Sundsvall varit intresserat av att värva Sirius Stefan Silva och att den offensiva spelaren har varit på besök i staden.

Läs mer: Här är skyttekungen som GIF Sundsvall jagar

Enligt fotbollskanalen.se ska det nu vara klart att Stefan Silva kommer att spela med Giffarna nästa säsong. Enligt sajten ska det handla om ett tvåårskontrakt för spelaren som gjorde 12 mål och tre assist på 27 matcher i Superettan förra sommaren.

Stefan Silva är förtegen när ST når honom på måndagseftermiddagen.

– Jag vill inte kommentera uppgifterna, men GIF Sundsvall är en intressant klubb och jag känner Pa Dibba som spelar där, säger Silva.

Enligt Fotbollskanalen har Östersund och Helsingborg också visat intresse för anfallaren.

Läs mer: Silva kan välja Saarbrücken före GIF

GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom blir överraskad över uppgifterna.

– Jaha? Det är alltid mycket spekulationer hela tiden. Det jag kan säga är att det inte är klart med den spelare som vi prata med. Vi kan inte bekräfta eller kommentera några namn, även om jag förstår att människor vill det, säger Hagblom.

Han fortsätter att berätta om processen som klubben är inne i:

– Vi jobbar på, men ingenting är klart än. Vi hoppas kunna få till något besked från spelaren som vi pratar med inom en relativt snar framtid. Vi hade velat att det skulle ha varit klart sedan en tid tillbak. Det bästa hade ju varit att ha alla spelare klara när vi startade i gång egentligen, men det är viktiga att det blir rätt spelare än att det går fort. Vi får vara lite kyliga och jobba vidare, säger sportchefen.