Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: Timrås succémålvakt nära kontrakt med finskt lag

Henrik Haukeland har gjort succé i Timrå under sin första säsong.
Men nu kommer uppgifter om att han är nära att göra klart med en ny klubb till nästa säsong.
Enligt hockeysverige.se ska Haukeland vara nära ett kontrakt med TPS Åbo.

Efter två säsonger i Leksand där Haukeland var stor hjälte när klubben gick upp i SHL inför förra säsonger och sedan var reservmålvakt under förra säsongen som slutade i degradering kom den norske målvakten till Timrå inför den pågående säsongen.

I Timråtröjan har det blivit succé för Haukeland som vunnit 10 av de 15 matcher han spelat samtidigt som han har högst räddningsprocent i ligan på 93,75 av de målvakter som spelat fler än tio matcher. Den 22-årige norrmannen har också hållit fyra nollor och släppt in 1,52 mål per match vilket är bäst i ligan även det.

Haukelands kontrakt med Timrå sträcker sig över den här säsongen och nu kommer uppgifter om att han redan är nära att göra klart med en ny klubb.

Enligt uppgifter till hockeysverige.se har finska TPS Åbo:s sportchef varit på plats och scoutat Haukeland i en match mot AIK på Hovet och parterna ska nu vara nära att komma överens om ett kontrakt.

För Plus-kunder: Efter sågningen – Timrå IK gör förändringar i power play: "Enklare och rakare"

För Plus-kunder: Timråforwarden om sin svajiga inledning: "Det är mycket mentalt"

För Plus-kunder: Backen skadad och målvakten sjuk – så är läget i Timrå IK inför toppmötet mot Leksand