Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: tv-licensen försvinner – skatt ska ersätta

TV-licensen skrotas och ersätts med en skatt. Det skriver den förre TV4-vd:n Jan Scherman i branschtidningen Resumé. Förslaget förväntas presenteras av Public service-kommittén den 16 oktober.

Kommittén, som är parlamentariskt sammansatt, ska vara enig i att tv-licensen slopas, skriver Jan Scherman på Resumé.se och hänvisar till anonyma källor. Även Expressens Dina Pengar har samma uppgifter. Skatten kan komma att införas 2019.

Uppgifterna pekar mot att en public service-skatt ska införas istället. Den ska vara obligatorisk för alla över 18 år med en viss inkomstnivå och vara "försiktigt progressiv", enligt Jan Scherman.

Licensavgiften ligger i år på 2 340 kronor per år. Kostnaden för den nya tv-skatten kan komma att hamna på som mest 1 300 kronor per skattebetalare, enligt Resumé.

Public service-kommitten väntas lägga fram sitt förslag till kulturminister Alice Bah Kuhnke den 16 oktober.