Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppkäftiga kommentarer från chefen och särbehandling – till slut stod jag inte ut

Föreställ er följande scenario: Du jobbar på kundservice, du måste pendla 30 minuter varje dag och när du väl är framme på din arbetsplats möts du av en inkompetent teamledare som gör massutskick med e-postmeddelanden medan man sitter och pratar med människor i telefonen konstant utan paus, samtal efter samtal. Dessa e-postmeddelanden består i sin tur av hur din statistik ser ut, bland annat hur dåligt du kränger samt hur långa pauser/luncher du tar, och teamledarnas egna uppkäftiga kommentarer som osar passiv aggressivitet om vad som måste förbättras. Man får sedan sitta i möte med både operativa chefen och teamledaren som har bristande utbildning och kompetens. Man måste dessutom samtidigt som man tar samtal svara på löjliga "feedbacks" som man får av inkompetenta kollegor även fast avsändaren i fråga, sitter ett stenkast bort. Detta gäller även teamledaren.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Allt detta (och mer som inte skrivits ut) för dryga 12 000 till 13 000 kronor i lön efter skatt. Hur ska jag stå ut fram tills jag börjar studera? Söka nytt jobb? Folk sjukanmäler sig för fullt och på tre veckor har tre personer sagt upp sig. Är det verkligen så det ska vara? Att man blir särbehandlad på sin arbetsplats, och efter allt detta så måste man även vara väldigt förstående och trevlig mot kunder som inte vet vad de har köpt. Dessutom är det vi som sitter på supporten som bygger kundrelationer och visar företagets ansikte utåt. Tacken för det är en upplysning om hur dåliga vi är, hur dåligt vi säljer och hur många toaraster vi tar.

Cheferna är helt omedvetna om hur mycket skit vi får ta för att deras branding, kanalsläckingar och nätfel som vi kommunikatörer inte kan påverka.

Jag gör alltid mitt jobb till 100 procent, jag har bra siffror och extremt bra värden när det gäller kundernas värdering av mitt bemötande och hjälpsamhet. Jag tycker bara att det är beklagligt att personal som faktiskt ägnar sin tid och har empati och moral för alla kunder som ringer in ska behöva stå ut med att bli särbehandlade av deras närmsta chefer som praktiskt taget aldrig pratat med en kund i telefon i hela hens liv. Cheferna är helt omedvetna om hur mycket skit vi får ta för att deras branding, kanalsläckingar och nätfel som vi kommunikatörer inte kan påverka. Framställ en bra produkt i stället för att använda metoder och produkter från 60-talet när företaget i sig påstår att de är premium och levererar tjänster i toppklass.

Detta mina vänner…. Är inte premium.

Detta mina vänner…. Är inte leverans i toppklass.

Detta kallas för särbehandling och bedrägeri mot anställda.

Före detta anställd

Läs även:

Känslan av att aldrig räcka till – en inblick i hemtjänstpersonalens vardag

Personalflykt och mänskligt lidande – regionledningen kan inte dölja totalhaveriet i vården

Inträdesjobb för unga och nyanlända förhindrar utanförskap

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel