Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppkast

Gothia Basket–Sundsvall Dragons, Gothia Arena 19.04

Daniel Dajic har varit sjuk men kommer troligen till spel. I övrigt är alla spelare tillgängliga.

Calle Arnold är långtidsskadad och Johan Ling är sjuk. Annars har laget full trupp.

(preliminär uppställning)

Adam Alexander

Srdan Subotic

Alex Wesby

Doug Thomas

Michael Palm

Olivier Ilunga, Martin Engström, André Nilsson, Johan Rönström.

Lång (203 cm) amerikan som bytte Norrköping mot Göteborg inför säsongen. Kom sexa i den poängligan i fjol och deltog i basketligans all star-match. Hos jumbon Gothia har det inte gått fullt så bra, men han är ändå lagets näst bäste poängsnittare (Aaron Cook borträknat) med 14,25 poäng per match.

Kom till klubben som ersättare till hypade fiaskoliraren Benson Callier, lagom för att hinna se sitt nya lag förnedras av Solna på hemmaplan (59–102). Men när han drog på sig Gothialinnet mot Plannja borta senast blev det succé direkt. Guarden Cook blev lagets bäste poängplockare (17 poäng) när jumbon tokskrällde i Pontushallen och vann med 92–90.

19-årig forwardtalang som gör sin andra säsong i Gothia. Har utvecklats mycket sedan debutsäsongen och snittar i år 15 minuters speltid per match. Har dessutom gjort en hel del poäng de senaste matcherna. Har bäst skottprocent (54,2) av alla i laget.

Vilket av de två bottenlagen kommer att ligga definitivt sist i tabellen efter matchen? Just nu ligger båda lagen på sex poäng, men Dragons har bättre "målskillnad". Seger i kväll innebär alltså att man även skaffar sig ett försprång poängmässigt.

Det svänger rejält om Gothia. Efter sex raka förluster, varav den sista mot Solna var en direkt förnedring (59–102) gick laget plötsligt och vann mot formstarka Plannja med 92–90, på bortaplan!

... Dragons har nio raka förluster och fyra poäng upp till slutspelsstrecket. Den senaste vinsten kom just mot Gothia den 21 oktober.

... Gothia är det enda lag som Dragons inte har förlorat mot i år.

Uppsala–Borås, 08 Sthlm–Jämtland, Norrköping–Plannja, Solna–Helsingborg.