Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppkast

Sundsvall Dragons–Jämtland Basket
Sporthallen, 19.04

Calle Arnold har fortsatta knäproblem. Mike Palm (sjuk) och Srdan Subotic (rygg) saknades senast och det är osäkert om de spelar i kväll.

– Det är ungefär 50-50 på båda, men något mer positivt då det gäller Mike, säger coachen Peter Öqvist.

Joakim Eriksson är på bättringsvägen efter sin lårskada, men det är osäkert med hans medverkan i kväll. Anton Säfström är influensasjuk och missar definitivt. I övrigt fullt lag.

Om inte fler drabbas av influensa innan matchen vill säga, säger Jämtlands coach Mathias Eckhoff.

Aki Ulander

Adam Alexander

Olivier Ilunga

Alexander Wesby

Doug Thomas

Johan Rönström

Johan Ling

André Nilsson

Martin Engström

Guarden är nu inne på sin totalt tredje säsong i Jämtland, där han fortsätter att leverera. Är den spelare som Peter Öqvist menar att Dragons måste ha bäst koll på...

...tillsammans med nyförvärvet Levett. De båda amerikanerna har ett snitt på 20,27 poäng i sina elva matcher den här säsongen. Endast Norrköpings George Gervin har ett bättre snitt (22,5) men så har han också bara hunnit spela två matcher än. Levett är också Jämtlands bäste returtagare hittills med 6,2 i snitt per match.

En 211 centimeter lång center som Dragons hade ögonen på inför den här säsongen. 20-åringen tränade med Sundsvall, men blev kvar i Jämtland där han i år fått lite mer speltid.

Mot Uppsala senast satte Doug Thomas tio poäng – och var med det poängbäst i laget. Kan offensiven börja stämma för Dragons i kväll?

Offensiven är under all kritik. Men defensivt har Dragons gjort det riktigt bra. Bättre än i fjol till och med. Då hade man i snitt släppt in 82,3 poäng per match. Nu snittar man på 76,6 poäng.

Notera att...

...säsongen inletts knackigt för både Sundsvall och Dragons. Båda lagen har tagit sex poäng på elva matcher.

...vid en förlust i kväll halkar Dragons ner under slutspelsstrecket.

...Dragons hoppas på att kunna dra nytta av sin storlek i kvällens match. "De spelar med en liten line-up och det är något som vi tittar på hur vi ska kunna utnyttja", säger Peter Öqvist.

Helsingborg–Uppsala, Plannja–Borås, Solna–08 Stockholm