Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppkast: Allt inför BC Luleå–Sundsvall Dragons

I våras blev det 3–0 i matcher till Sundsvall Dragons som slog ut Luleå med buller och bång.
Nu möts lagen igen och Peter Öqvists mannar är garanterat revanschsugna.

Uppkast

Basketligan, omgång 7.

BC Luleå–Sundsvall Dragons, Luleå Energi Arena, 19.04.

Läget i laget

Tommie Hansson har en del skador och skavanker i sitt lag. Mustafa Dibba stukade foten på måndagsträningen och Oskar Granat har ljumskproblem, men följer ändå med upp till Luleå för att fylla upp truppen till de tio som krävs. "Vi har med oss åtta som kan spela och vi får hoppas att vi inte får fyra utfoulade. Granat och Dibba är med för att titta på, de kommer inte att kunna spela", säger Hansson.

Coachsnack

Tommie Hansson, Sundsvall Dragons: "Luleå är ett jättebra lag och många såg dem som favoriter inför säsongen, inklusive dem själva. Men de har inte fått ihop det riktigt än. De spelar lite annorlunda med Toni Prostran i laget, det är inte lika snabbt som tidigare och de får anpassa sig lite".

Notera att ...

... Peter Öqvist har fått en tung start med Luleå den här säsongen. De sex första matcherna har bara gett tre segrar. Framför allt lär hemmaförlusten mot Umeå ha varit en besvikelse.

... Alex Wesby spelar, inte helt oväntat, mest av alla i Luleå. Men Jay Andersons 19-årige son Denzel får också speltid. Jay Jr spelar drygt dussinet minuter per match.

... Hlynur Baeringsson spelar mest i Dragons (35 minuter och 48 sekunder per match). Charles Barton har högst poängsnitt, 21,3.

... Dragons är fyra i Ligan efter Södertälje, Borås och Norrköping. Luleå är sjua.

... de tio senaste matcherna lagen emellan har slutat med fem segrar vardera. Men Dragons har tre raka segrar – kvartsfinalserien lagen emellan i våras slutade, som ni kanske minns, 3–0 till Sundsvall.

... Tommie Hansson är nöjd med André Nilssons framfart. "Han är mycket bra, han är en force där inne, han är bra för oss".