Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppkast: Dags för ny drabbning mot Umeå

Det blev seger i premiären och faktum är att Sundsvall Dragons aldrig förlorat mot Umeå Bskt.
Men coach Tommie Hansson varnar för ett "lurigt lag".

Annons

Uppkast

Basketligan, omgång 11.

Umeå Bskt–Sundsvall Dragons, Umeå Energi Arena, 19.04.

Läget i laget

Alla är tillgängliga.

Coachsnack

Tommie Hansson: "Det blir tredje gången vi möter Umeå, på försäsongen, i premiären och nu. Det är ett lurigt lag man absolut inte ska underskatta, går man och ställer in skorna förlorar man. De slog exempelvis Luleå på bortaplan. De har ingen riktig storkille, men ett gäng tvåmeterskillar. Det ger fördelar i vissa lägen och nackdelar i andra".

Notera att ...

... lagen möttes i premiären i Sundsvall i höstas och då vann Dragons programenligt med 88–73. Faktum är att Umeå aldrig slagit Dragons under sin relativt korta tid i ligan, de fem matcherna har slutat med lika många förluster.

... det finns fyra ex-drakar i Umeå; Johan Pierre, Albin Frank, Egal Saleman och Johan Rönström. Pierre och Saleman spelar från start i varje match.

... Dragons är inne i ett intensivt matchande som inleddes med seger mot Borås i fredags. Efter matchen i Umeå väntar Norrköping hemma på torsdag och ny match mot Borås den 8 december.

... Dragons avancerade i tabellen i och med segern i fredags. "Jag är fortfarande mycket nöjd, att slå Borås med 20 poäng gör man inte varje dag", säger Tommie Hansson.