Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppkast: "Det är tuffare för Södertälje"

Både Sundsvall Dragons och Södertälje Kings har förlorat sina två senaste ligamatcher.
Nu möts de två gånger på raken.
– Det handlar om att ta kommandot tidigt, säger Tommie Hansson, coach i Sundsvall Dragons.

Annons

Uppkast

Basketligan, omgång 14

Sundsvall Dragons – Södertälje Kings, Täljehallen, 16.15.

Läget i laget

Ett par småskavanker uppstod under fredagens träningspass. Men Tommie Hansson tror att alla utom Edvin Jonsson, som är sjuk, kommer att kunna spela.

Coachsnack

Tommie Hansson, Sundsvalls Dragons: "Vi kommer från två tuffa förluster men Södertälje har förlorat fyra gånger i rad, så det är nog ännu tuffare för dem. Jag tror att starten av matchen kommer att vara viktig, det handlar om att ta kommandot tidigt. Södertälje har spelat många matcher på kort tid och är slitna."

Notera att...

... Dragons är fyra i tabell med åtta vinster på 13 matcher, Södertälje leder serien och har bara förlorat två av tolv matcher.

... Matchen är den sista innan juluppehållet. Den 28 december drar serien i gång igen då tar Dragons emot Södertälje i Sporthallen. Både Dragons och Södertälje har förlorat sina två senaste matcher.

... Dragons Charles Barton är tredje bäste i ligan både när det gäller poäng (18.8) och assists (5.3). Högst poängsnitt i Södertälje har Toni Bizaca (14.36), det ger honom plats 18 på listan.