Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Upprörda känslor när Forsberg ratades Guldbollen: "Saft och bulle-verksamhet"

Emil Forsberg var en av huvudkandidaterna till att vinna Aftonbladets Guldbollen. Men juryn valde Andreas Granqvist, något som delar Fotbollssverige."Om inte Zlatan? Emil Forsberg. Punkt. "Det blev saft och bulle-verksamhet", tyvärr", skriver Bojan Djordjic på Twitter.

Vid sidan om damlandslagets konflikt med SvFF och det nya avtalet har frågan om vem som skulle ta hem Guldbollen varit en ordentlig snackis. Juryns val föll till slut på Andreas Granqvist som motiverade det så här:

”Andreas Granqvist får guldbollen för sina insatser i landslaget och i klubblaget Krasnodar. Med enastående ledaregenskaper har han satt sin kompetens i kollektivets tjänst, och fört sin klubb till Europaspel och sitt land till VM”.

Men alla var inte nöjda med beslutet. På sociala medier är det många som är direkt upprörda och menar att Emil Forsberg borde tilldelats priset.

En som inte hymlar med orden är Bojan Djordjic.

"Det jag sa i helgen kom till bra användning nu när folk frågar mig om #Guldbollen. Om inte Zlatan, då var man tvungen att ge den till Emil Forsberg. Punkt. Det blev ”saft och bulle verksamhet”, tyvärr."

Lite mindre överraskande men lika kraftfullt reagerade Per Nilsson, precis som Forsberg född och dessutom assisterande sportchef i RB Leipzig.

Även den tidigare allsvenske profilen Moestafa El Kabir vädrade sina åsikter.