Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppsalabo åtalas utpressningsförsök i Sundsvall

Vid flera tillfällen ska en man från Uppsala ha försökt pressa en person i Sundsvall på pengar. Uppsalabon misstänks också ha hotat döda den utpressades familj.

Uppsalabon som är i 30-årsåldern åtalas för försök till utpressning vid flera tillfällen mellan februari 2012 och november 2014. Offret för utpressningen ska vara en person i Sundsvall vars identitet skyddas av sekretess i stämningsansökan.

Den misstänkte mannen ska bland annat ha hotat döda Sundsvallsbons familj om han inte fick pengarna han krävde.

Förutom utpressningsförsök åtalas Uppsalabon för olaga hot. Någon gång i oktober 2014 ska han ha sagt till en man att han ska åka upp till Sundsvall och "plocka" den person han misstänks ha pressat på pengar. I november ska han ha upprepat samma hot igen.

I förhör har Uppsalabon erkänt hot med förnekat brott i övrigt.

Bland åklagarens bevisning finns förutom förhör med de inblandade personerna också utdrag från en konversation på Facebook där det ska framgå att den misstänkte försökt pressa Sundsvallsbon på pengar.