Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppskattade förslaget – slå ihop Stora torget och Vängåvan: ”Kul att många gillar min skiss”

Artikel 12 av 25
Skyskrapan på Stora torget
Visa alla artiklar

Tankarna om hur torget i Sundsvall bör se ut är många. Pär Wallgren gjorde verklighet av sina tankar i en 3D-videoskiss som fått många glada tillrop på Facebook.

Annons

TV: Se filmklippet på hur Pär Wallgren tänker sig att torget skulle kunna se ut:

Debatten om hur torget i Sundsvall ska se ut har blossat upp under den senaste tiden, framför allt med tanke på förslaget om att bygga ett höghus där.

Det är många människor som har en egen uppfattning om hur torget bör utformas och Pär Wallgren är en av dem. I programmet Sketchup gjorde han en 3D-videoskiss och la ut på Facebook-gruppen "Du vet att du är från Sundsvall om ...". Ett inlägg som fått mycket positiva reaktioner och många glada kommentarer.

– Det är kul att det är många som tycker att min skiss verkar som en bra idé. Jag förväntade mig att få lite mothugg, men det var mer positiva reaktioner än jag väntat mig. Det blir jag naturligtvis glad över, säger Pär Wallgren.

Han gjorde en skiss av sina tankar för att få ner sin idé på pränt, för sin egen del. Tankarna kom när han såg en bild på torget från förr.

– Där såg det ut som det Stora torget och Vängåvan var mer sammanhängande och höll ihop. Det är något sådant jag försökt visa med min videoskiss. Det har varit mycket snack om höghus, men jag hade gärna sett att man gjorde något roligare och något som detta tror jag tillför stan mer, säger Pär Wallgren.

Läs också: KD vill ha körsbärsträd i stället för skyskrapa på torget

BILDER FRÅN HANS IDÈ NEDAN:

FLER NYHETER FRÅN ST.NU:

Vd för kommunägt försäkringsbolag arbetsbefriad – bolaget har festat upp hundratusentals kronor: ”Det värsta jag sett”

För Plus-kunder: Vill döpa om Ånge: "Mjukare och mer tilltalande namn för hela kommunen"

Polispådrag på Södermalm – hundpatrull grep misstänkt man

För Plus-kunder: Henric var döende i cancer – räddades av läkarna: ”Underverk kan inträffa”