Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppvaktades av drängar och pigor från jordbruksåren – idag fyller Alice Wikberg 90

I dag den 3 juli fyller Alice Wikberg, Rombäck 90 år.

Alice, som är uppvuxen i Boda, gick husmorsskola på Hussborg där hon också träffade sin blivande man Olof. Att kärleken till maken lever kvar råder inget tvivel om. Var gång han omnämns skiner Alice upp i hela ansiktet, ännu tio år efter hans bortgång.

Under ett halvt sekel drev Alice Wikberg en mjölkgård med maken Olof Wikberg, en folkkär person i Torp. Alice Wikberg var husmor, djurskötare och traktorförare på gården.

Alice Wikberg många vänner har redan hunnit uppvakta henne på Munksjöbyns hembygdsgård. Där hade det i juni bjudits in till 150-årskalas tillsammans med 60-årsjubilerande sonen Per-Olof Wikberg.

– Det här är roligt det – att alla vill komma, kvittrade Alice glatt med tindrande ögon där hon satt på en stol och tog emot gästerna.

Inte mindre än fem av de drängar som arbetat för henne genom åren fanns på plats för att gratulera. Även de flesta släktingar som var på kalaset har under åren deltagit i arbetet på gården.

Arbetsglädjen är något som hon hunnit skola ett flertal generationer i och en av anledningarna till att hon så ofta har släkt och vänner omkring sig.

"Vi ska ha roligt när vi jobbar tillsammans", brukade Alice fastslå under såväl grässkörd som segkaksbak och äppelmosproduktion.