Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ut och bötfäll lata bilister

Varje gång det har kommit ett större snöfall kan man få se bilar ute i trafiken som ser mer eller mindre ut som rullande snöhyddor. Motorhuv och biltak är täckta av ett tjockt lager med snö, likaså bakrutan och strålkastarna. Sidofönstren är slarvigt putsade från snö och vindrutan har sopats ren från snö med hjälp av torkarbladen. Men hörn och kanter på vindrutan är fortfarande snötäckta.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Det är att ganska lätt att gissa sig fram vad det är för person som sitter bakom ratten i en halvt insnöad bil; en som totalt nonchalerar trafiksäkerheten och utsätter sig själv och andra för trafikfara.

Unga bilister är de värsta syndarna. De som knappt vet vad en snöborste är för något. Äldre bilförare däremot är bättre på att ta hand om sin bil.

Likadant är det när frost lägger sig på bilrutorna. Det är mycket slarv där också med skrapandet.

Att det ska vara så svårt att ta bort snö och is. Kanske polisen borde göra mer krafttag åt saken, allra helst efter att det har snöat? Ut och bötfäll lata bilister! Och Motormännen? De borde, och ska vara, en opinionsbildare i trafiksäkerhet och informera om vett och etikett ute i trafiken i stället för att fortsätta med sina verbala fantomsmärtor över att Trafikverket inte byggde den västra dragningen av E4 förbi Sundsvall eller att väg 562 fortsättningsvis ska vara en barriär genom stan.

Läs mer: Motormännen rasar mot E4-beslutet: "Nästan så man skulle vilja ha folkomröstning"

Läs mer: Gubbar har kidnappat E4-frågan

En snöborste med isskrapa i bilen är en enkel och förhållandevis billig sak som borde vara obligatorisk i var mans bil.

Bilist med snöborste och isskrapa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel