Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ut och motionera – strandpromenaden i Söråker är ett starkt varumärke att vårda ömt

Småfolk, kvinnor och män – ut och motionera! Gå strandpromenaden i Söråker fram och tillbaka i rask takt. Då har ni gått nästan sex kilometer.

Under promenaden ska inga mobiler användas. Glöm Facebook och Twitter. Ingen musik i öronen. Den får ni av vågornas sus mot stranden och fåglars lockrop.

Stanna vid de fem ”sågverkstavlorna” och läs medan ni stretchar. Försök att tänka på vad du läst, så kombinerar du minnesträning och motion.  

Spring inte för fort. Träd och blommor finns väl dokumenterade på vår hemsida. Beundra färger och former. Snö, is, halka är inga stora problem. Vår promenad sköts otroligt väl!

Ni kan ju också låtsas att ni är ett av de lok som trafikerade detta spår innan det gav plats åt en strandpromenad. Låt lite själv, av välbehag över denna fantastiska möjlighet att motionera i havsnära miljö!

Le vänligt mot alla ni möter och prova med ett glatt hej. Passa på att tyck lite synd om dem som inte besvarar er hälsning. Nästa gång kanske de hejar tillbaka.

Låt strandpromenaden vara i lika fin form som ni själva, när ni lämnar den. Den har blivit ett starkt varumärke för Söråker och vi måste alla vårda den ömt!

Ann Fredbäck

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel