Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utarmningen av Bredsand beror på bristande köptrohet

Signaturen Valle V undrar i sin insändare "Bredsand kan kamma hem titeln som Sveriges mest bedrövliga centrum i förortsklassen" om problemet med den undermåliga samhällsservicen i Bredsand beror på det stora antalet nyanlända migranter som placerats i området.

Det är att göra det lätt för sig, att skylla på denna grupp av människor. Utarmningen av Bredsand startade långt innan de kom till Bredsand.

Sedan undrar jag vad du menar med orden "placerats i området"? Det stora flertalet av utlandsfödda som bor på orten gör det i egen regi och hyr bostäder som det varit svårt att få uthyrda till andra.

Nej som sagt, utarmningen av det du kallar Bredsands centrum har gradvis skett under en längre tid. En orsak till detta är för klent kundunderlag, oftast på grund av bristande köptrohet av de som bor på Bredsand.

Där fanns tidigare två matvarubutiker, motell, två kiosker, två bensinmackar, bank, post, konditori, biograf, blomsterhandel och en mängd annat.

Att ge de nyanlända skulden för att du idag inte kan lämna in din tipskupong eller köpa blommor för att fira en eventuell vinst, i Bredsand, är verkligen att skälla under fel träd.

Nej, att Bredsands centrum likt andra liknande mindre orter tappat butiker beror på ett förändrat köpbeteende hos oss alla. Det hejas på och kallas utveckling, men tyvärr betyder det samtidigt avveckling av vissa delar i vårt lokala utbud.

Utan skygglappar

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel