Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utbåtsfallet: Peter Madsen erkänner att han styckat Kim Walls kropp

Peter Madsen hävdar att den svenska journalisten Kim Wall dog av kolmonoxidförgiftning ombord på ubåten Nautilus.
Samtidigt erkänner Madsen att han styckat hennes kropp, men fortsätter neka till mord, uppger Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

Peter Madsen har lämnat en ny version om hur Kim Wall dog. Han har tidigare hävdat att hon avled efter att ha fått den tunga ubåtsluckan i huvudet. Nu uppger Köpenhamnspolisen att Madsen gett en ny version i ett förhör som hölls den 14 oktober.

Nu menar Madsen att han själv befann sig på däck när Kim Wall drabbades av kolmonoxidförgiftning i ubåten. Madsen erkänner att han styckat Kim Walls kropp och att han därefter spritt ut kroppsdelarna i vattnet, skriver Köpenhamnspolisen i pressmeddelandet.

"Den här förklaringen leder naturligtvis till att polisen samlar in ytterligare kompletterande uttalanden från både rättsmedicin och ubåtsexperter," säger Jens Møller Jensen, biträdande polisinspektör vid polisen i Köpenhamn, i pressmeddelandet.

Enligt polisen har dykare sökt efter de kroppsdelar som inte återfunnits under de senaste två veckorna. Man har också sökt efter Peter Madsens mobiltelefoner som saknas. Men dykningarna har inte gett några resultat, uppger polisen.

På måndagen omhäktades Peter Madsen, misstänkt för mord. Ett brott han nekar till.