Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utdelning till slut för Ånge

/
  • Anthony Obodai var en av flera i Ånge som skapade chanser framåt. Här försöker mittfältaren runda målvakten Sebastian Henriksson.
  • Första halvlek blev oerhört jämn. Här omringas Ånges Amaro Bahtijar.
  • Musa Dibba var som vanligt aktiv från sin kant och blev till slut målskytt i matchen.
  • Tarik Moore-Azille sätter 1–0 till Ånge efter en hörna.
  • Sebastian Henriksson stod för en strålande insats i Valbomålet, men det räckte inte mot topplaget Ånge.
  • Matchen bjöd på en hel del täta närkamper. Här försöker Ånges Linus Sjölander komma loss från bevakning.

Missade frilägen, skott utanför öppet mål och en storspelande målvakt. Det såg länge ut att gå troll i det för Ånge hemma mot Valbo. Då kom det så förlösande målet från britten Tarik Moore-Azile som öppnade upp för ännu en seger.

Annons

Ånge har visat stor styrka så här långt under säsongen med sitt höga bolltempo och mål i avgörande skeden. Lördagens hemmamatch mot nästjumbon Valbo FF skulle inte bli något undantag, men det var svårt att se efter första halvlek.

Gästerna var väl så bra som Ånge under de första 45 minuterna och hade långa stunder bra press på offensiv planhalva. Att det var toppen mot botten gick verkligen inte att se.

Extra imponerande av Valbo med tanke på att laget kom till spel med två debuterande juniorer och flera spelare borta på grund av skador eller avstängningar.

– Det var en jämn halvlek där vi hade för lågt bolltempo och inte kom till riktigt. Inför andra pratade vi om att ha färre bolltouchar och mer rörelse, säger Ångetränaren Benny Matsson.

Och det syntes direkt från start i den andra halvleken att Ånge inte tänkte lämna matchen utan tre poäng. Laget radade upp målchanser, men bollen ville inte in. Bland annat missade Daniel Wallsten öppet mål och Musa Dibba brände ett friläge. Samtidigt storspelade målvakten Sebastian Henriksson i Valbomålet.

Men till slut kom utdelningen.

Med knappt 20 minuter kvar fick Ånge en hörna, och efter lite kalabalik i straffområdet kunde kämpen Tarik Moore-Azile trycka in bollen i nät.

– Det var ett väldigt viktigt mål, och det hjälpte oss mot slutet. Vi ville ha ett tidigt mål i matchen, och vi skapade chanser men tog inte riktigt vara på dem. Därför var det extra skönt när vi tog ledningen, säger han.

Därefter var det som att luften helt gick ur Valbo.

Musa Dibba satte 2–0 ur halvsvår vinkel i 82:a minuten och stängde definitivt matchen.

– Vi har gjort flest mål och varit bäst i andra halvlek i tidigare matcher, så jag var inte särskilt orolig. Men skärpan var inte riktigt där i dag. Vi borde ha gjort något mer mål. Vi visar ändå att vi kan göra mål på många olika sätt, och vi håller oss kvar i toppen, säger Benny Matsson.

– Ju mer vi vinner desto bättre form och moral har vi i laget. Förhoppningsvis ska vi kunna stanna kvar i toppen hela säsongen, säger Tarik Moore-Azile.

Annons