Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uteblivna satsningar gör Sundsvall sämst i skidspåret

Först vill jag buga och lyfta på hatten för snömakarna på Södra berget som trots minimala maskinella resurser lyckades få till ett 1,5 kilometer mycket bra spår före nyår. De verkar ha jagat fram och använt varje snökorn som varit tillgängligt. Trots att vi har de bästa snömakarna är vi sämst i klassen om jag jämför från Täby och norrut. Varför? Ja, det beror helt på undermålig maskinell utrustning och då menar jag allt från pumpstation till snökanoner.

Det har oftast under den kalla perioden enbart varit en snökanon som kunnat körts. Så här blir det med beslutande politiker som är totalt ointresserade av skidor och Sundsvalls väl och ve som skidort. Annat var det med Öberg som kommunalråd och Holmlund som fritidschef som båda satte en ära i att visa upp Sundsvall från sin bästa sida, och då klingade också namnet Skidvall ut över Sverige.

För dagens politiker är torgsatsning viktigast så de får en vacker vy nära tjänsterummen. Mitt förslag är att ge den fantastiska personalen redskap som motsvarar deras egen nivå. Södra berget är med sämre framtida vintrar en pärla som kan betyda mycket för Sundsvall med rätt inställning och agerande.

Kenth Edström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel