Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utegym på Baldershov – öppet för alla

/
  • Arenachefen Anna Lundbäck visar tekniken på en av utegymmets stationer.
  • Det nya utegymmet är placerat nära Baldershovs Ips löparbanor och fotbollsplan.
  • Ett steg i rätt riktning för bättre fysik. Anna Lundbäck visar strålande teknik på utegymmets stubbstation.

Baldershovs IP har under senaste året genomgått flera renoveringsarbeten. Senaste tillskottet för den anrika idrottsplatsen är ett efterlängtat utegym.
– Vi såg ett behov och lät bygga en anläggning som är öppen för alla, berättar arenachefen Anna Lundbäck.

Annons

Att motionera ute i det fria innebär inte bara löpning utan många efterfrågar också möjligheten att träna fysik och styrketräning. På Balderhovs IP öppnar i dagarna ett efterlängtat utegym.

– Vi fick möjlighet att renovera delar av idrottsplatsen och de lokala klubbarna framförde önskemål om en plats för att fysträna något annat än sin egen idrott. Tillsammans kom vi fram till att ett utegym skulle passa bra för många olika idrotter, förklarar Anna Lundbäck.

Det nya utegymmet är öppet för alla, efter säkerhetskontrollen som genomfördes under onsdagen och Anna Lundbäck hoppas att även de som springer på Ryggisspåret kommer att passa på att göra ett besök.

– Det finns redan ett bra utegym vid Sidsjöns friluftsområde och snart börjar vi bygga ännu ett uppe på Kubenplan tillsammans med Sundsvall-Ortvikens Bågskytteklubb. Det hänger på vädret.

Offentlig invigning blir det på måndag kväll då ledare från Friskis och Svettis kommer visa och instruera på plats. Men redan nu finns alltså möjlighet att prova på att träna sin fysik utomhus.

– Redan under slutkontrollen i går dök det upp några grabbar som testade alla stationer, säger Anna lundbäck.