Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Uteslut Elin ur partiet"

Sollefteåmoderaten Kerstin Svensson kräver att partiet utesluter Elin Nilsson (M) efter hennes uttalande om att man ska lägga ner Sollefteå sjukhus.

– Hon har skadat partiet och bör uteslutas.

Enligt Kerstin Svensson (M), kommunfullmäktige i Sollefteå, beredningen för unga och lärande och ersättare i landstingsfullmäktige, bör partiet agera kraftfullt och utesluta Elin Nilsson.

– Sverigedemokraterna utesluter medlemmar som inte sköter sig, Moderaterna bör göra på samma sätt. Elins uttalande har absolut skadat partiet och det där är hennes privata åsikt.

Elin Nilsson menade i sitt uttalande att Moderaterna gick till val på att lägga ner sjukhuset, någonting som Kerstin Svensson inte håller med om alls.

– Vi gick till val på att ha kvar tre sjukhus. Det var en viss falang av moderata politiker i Sundsvall som tyckte så.

Hon tycker inte att man ska se mellan fingrarna på grund av att Elin Nilsson är ung och inte så politiskt erfaren.

– Även om man är ung och oförståndig måste man tänka efter lite. Nu får hon betala. Hon måste också lära sig att vill man in i riksdagen och klättra så måste man kunna samarbeta med partiet.

Bengt Sörlin (M) tycker däremot att man ska ha förståelse för att Elin Nilsson är ung och menar att alla gör misstag.

– Det hade varit smakfullt att ta det i förbundet först, men att gå ut och kräva någons avgång kan vi inte göra.

Han håller inte heller med Kerstin Svensson i att Moderaterna ska göra som Sverigedemokraterna och utesluta personer som uttalat sig personligt eller direkt olämpligt.

– Vi har högt i tak inom Moderaterna. Elin är en frisk fläkt i partiet och vi behöver duktiga politiker. Vi får se det här som ett misstag i arbetet.

Läs mer:

Ledare: Det är så kallat Sundsvalleri

Hon vill lägga ner Sollefteå sjukhus

Lena Asplund (M) står fast vid tre sjukhus