Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utökad pilotkonflikt – men Sundsvallsflyg kör som vanligt i dag

Sundsvallsflyg räknar med att flyga som vanligt i dag torsdag, trots den utvidgade flygkonflikten.

Annons

Konflikten gäller piloter vid företaget GEC, som från och med i dag lägger ner arbetet under torsdagar, söndagar och måndagar. Det rör bolaget Flybes linjer från Arlanda till Finland och södra Sverige.

Men från midnatt har facket Svensk Pilotförening, SPF, också inlett sympatiaktioner i form av blockad mot övertidsarbete och mot överenskommelser om att jobba på lediga dagar.

Den aktionen rör 900 piloter inom sex bolag, blanda andra Braathens Regional där Sundsvallsflyg ingår, formellt från och med nästa vecka.

ST sökte i går Eva Nyh Hederberg, chef för Sundsvallsflyg, men hon satt upptagen. Sent på kvällen meddelade hon dock att det då inte fanns något som tyder på att man inte kan flyga som planerat under torsdagen.

Gunnar Mandahl, vice ordförande i SPF, tror att åtgärden kommer att slå rätt olika för de sex flygbolagen, beroende på deras bemanningssituation.

– I början kommer det nog inte att märkas så mycket, men ju längre tiden går desto besvärligare lär det bli för bolagen. Det blir som en snöbollseffekt, tror han.