Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utredningen dröjer efter takproblemen i sjukhusköket

Artikel 7 av 8
Rasrisk på Sundsvalls sjukhus kök
Visa alla artiklar

Sedan i fredags är köket på Sundsvalls sjukhus åter i drift efter takproblemen.
En del av lokalen är fortfarande avstängd och inplastad.
Men utredningen kring olyckan dröjer, skriver Region Västernorrland, tidigare Landstinget Västernorrland i ett pressmeddelande.

I tisdags förra veckan började taket på sjukhusköket att svikta och lokalerna fick evakueras.

Trots att köket är i drift igen sedan i fredags kvarstår fortfarande vissa problem. Man kan till exempel inte köra truck som vanligt överallt.

- Vi levererar nu som vanligt med full produktion. Jag tycker att det har fungerat väldigt bra de här dagarna, mycket tack vare vår fantastiska personal och alla på avdelningarna har också visat stor förståelse, säger Anneli Söderqvist, enhetschef för kök och restauranger, i pressmeddelandet.

Läs mer: Tak riskerar rasa in på Sundsvalls sjukhus – köket har utrymts

Den utredning som ska visa vad som orsakade skadan på taket till produktionsköket på Sundsvalls sjukhus i tisdags förra veckan kommer inte att bli klar under måndagen som man tidigare har sagt.

- Utredaren har begärt in ytterligare uppgifter för att säkert kunna fastställa vad det var som gjorde att stålbalken i taket böjde sig. Utredningen kommer att ta lite mer tid än vad vi först trodde och jag måste få återkomma med svar om är den är klar, säger fastighetschef Hans Axelsson, i pressmeddelandet. 

Man kommer även att laga taket, men när det arbetet ska ske har man inte bestämt. Det kommer att planeras tillsammans med verksamheten.

- Vi har inte bråttom att laga taket. Det är viktigt att vi i lugn och ro hinner göra en bra plan för det, så att verksamheten störs så lite som möjligt, säger fastighetschef Hans Axelsson.