Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utrikes bildnotiser onsdag

BARNAMORD UTREDS IGEN. En fransk domare har beslutat att på nytt öppna utredningen av ett mord som inträffade för 24 år sedan. Det brutala mordet på fyraårige Gregory Villemin är en av Frankrikes mest uppmärksammade mordgåtor. Förhoppningen är att nya DNA-analyser ska kasta ljus över vem som låg bakom brottet. Gregory Villemin hittades död i floden Vologne i oktober 1984. Han var bunden och hade dött genom drunkning. (TT)

OCKUPANTER ÅKER HEM. I går började demonstranterna från regeringsfientliga PAD att lämna Bangkoks internationella flygplats, som de ockuperat sedan i förra veckan. Ockupationen avbröts sedan landets författningsdomstol upplöst regeringspartiet PPP och förbjudit premiärminister Somchai Wongsawat att verka politiskt i fem år. I natt lokal tid kan flygtrafiken börja återupptas på Bangkoks internationella flygplats, Suvarnabhumi. (TT)

KLUSTERFÖRBUD. En klusterbomb inspekteras i Libanon. Ett hundratal länder, däribland Sverige, ställer sig bakom ett nytt avtal mot klustervapen. Undertecknandet förpliktigar länderna att inte använda, producera eller lagra klustervapen. Klustervapen av olika typer har dödat och lemlästat över 100 000 människor sedan 1965, en tredjedel av dem barn, uppger de aktivistorganisationer som i många år arbetat för ett förbud. (TT)

GASEXPLOSION. Minst 25 personer skadades, varav 17 allvarligt, i samband med en gasexplosion i ett bostadskvarter i Gava, nära Barcelona i nordöstra Spanien. Smällen skedde tidigt i går morse. Minst fyra barn skadades i den kraftiga smällen. Byggnaden förstördes delvis och de väggar som fortfarande stod upp var inte tillförlitliga. Brandmän och räddningspersonal gick under gårdagen igenom rasmassorna i jakt på ytterligare skadade. (TT)