Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utrikes bildnotiser torsdag

ATOMAVTAL. Rysslands president Dmitrij Medvedev skakar hand med sin värd och kollega Hugo Chávez under sitt besök i Venezuela. De båda presidenterna skrev i onsdags under ett avtal om att utveckla kärnkraft. Samarbetet gäller uteslutande användning av fredlig kärnenergi i Venezuela, sade Hugo Chávez. Förutom atomavtalet är de ense om att samarbeta om oljeutvinning och industriell verksamhet. (TT-AFP)

ISOLERADE. En kvinna samlar ihop sina tillhörigheter i den översvämningsdrabbade staden Itajai i södra Brasilien. Sex områden i delstaten Santa Catarina med sammanlagt upp till 100 000 invånare är i stort sett isolerade från omvärlden sedan jordskred och vattenmassor skurit av vägar, brutit elförsörjningen och rivit ned telefonledningar. Myndigheterna räknar med att dödssiffran kommer att stiga till över 100. (TT)