Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utrikes bildnotiser torsdag

Annons

ATOMAVTAL. Rysslands president Dmitrij Medvedev skakar hand med sin värd och kollega Hugo Chávez under sitt besök i Venezuela. De båda presidenterna skrev i onsdags under ett avtal om att utveckla kärnkraft. Samarbetet gäller uteslutande användning av fredlig kärnenergi i Venezuela, sade Hugo Chávez. Förutom atomavtalet är de ense om att samarbeta om oljeutvinning och industriell verksamhet. (TT-AFP)

ISOLERADE. En kvinna samlar ihop sina tillhörigheter i den översvämningsdrabbade staden Itajai i södra Brasilien. Sex områden i delstaten Santa Catarina med sammanlagt upp till 100 000 invånare är i stort sett isolerade från omvärlden sedan jordskred och vattenmassor skurit av vägar, brutit elförsörjningen och rivit ned telefonledningar. Myndigheterna räknar med att dödssiffran kommer att stiga till över 100. (TT)