Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera personer dödade och skadade vid skolskjutning i Florida

På onsdagskvällen kom uppgifter i flera medier om en pågående skolskjutning på en skola i Florida.

Annons
En polis pratar med elever vid skolan efter att skjutningen har ägt rum.

En stor insats med tungt beväpnad polis pågick vid 21-tiden, svensk tid, på en skola i Parkland i delstaten Florida, USA, skriver aftonbladet.se.

Någon uppges ha öppnat eld i skolan och enligt uppgift i flera medier kan flera personer vara skadade. CNN hänvisar bland annat till flygbilder som visar att flera personer ligger skadade på marken utanför skolbyggnaden medan andra bärs till ambulanser.

Enligt CBS News talas det om minst ett 20-tal, kanske uppemot ett 50-tal, skadade på skolan gymnasieskolan Marjory Stoneman Douglas High. En polis sade senare under kvällen till CBS News att personer även hade dödats och ytterligare något senare bekräftade borgmästaren i Coral Springs för tidningen Sun Sentinel att det rör sig om ett "flertal dödsfall," rapporterar SR Ekot.

Sheriffen i området uppmanade folk att hålla sig undan, skriver flera medier. Först efter någon timme lyckade polisen gripa en misstänkt gärningsman i skolan.

Enligt en representant från skolan finns det inget som tyder på att det handlar om flera gärningsmän, uppger CSB News på Twitter.

Det går drygt 3 000 elever i den aktuella skolan.

■ ■ TIPSA! Är du på plats och vet mer? Kontakta redaktionen här.

Skärmklipp från CBS News på Twitter där man berättar att en beväpnad person fortfarande finns kvar i skolan.

Mer läsning

Annons