Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenske Ola på flygplatsen: "Det är kaotiskt, folk flyr i panik"

/

Svensken Ola Richardsson befinner sig på Atatürk flygplats med två andra svenskar.
– Det är mycket folk, det är kaotiskt. För en stund sen flydde en folkskara åt olika håll i ren panik, säger han till TT.

Annons

– Det finns beväpnad personal som jag tror folk blir rädda för. Det sker med jämna mellanrum att någon får panik och fler följer efter och börjar springa och tjuta.

Ola Richardsson vet inte vad han ska göra; om det är säkrast att stanna kvar i flygplatsen eller lämna den.

– Vi har inte fått någon information alls. Mitt plan var på väg att lyfta till Georgien när det stoppades. Vi fick bara veta att det pågick någon form av militäraktivitet. Ingen här vet någonting om vad som händer. Jag följer händelseutvecklingen via internationella medier och anhöriga, säger han.

I bakgrunden hörs plötsligt skrik igen.

– Nu springer folk här igen. Jag vet inte varför. Det är panik men personalen försöker lugna ned dem. Jag måste lägga på, säger Ola Richardsson.

När TT når honom senare under natten har stämningen lugnat ner sig.

– Det var dramatiskt ett tag, med människor som flydde och grät och slängde sig ner på golvet. Men vad som orsakade det, det vet jag inte. Det kan ha varit någon som fick panik och sedan har det spritt sig jättesnabbt. Sedan började det spridas rykten om allt möjligt.

Lugnt på flygplatsen

Ola Richardsson beskriver nu situationen som lugn men säger att ingen vet någonting.

– Vi satt på flygplanet i en timme ungefär och trodde att vi skulle lyfta men sedan blev planet inställt på grund av militära aktiviteter. Det var allt vi fick reda på då.

Många sitter kvar längs väggarna på flygplatsen och väntar på något sorts besked men många turkar har lämnat flygplatsen säger Ola Richardsson.

Mer läsning

Annons