Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

UD avråder från resor till Turkiet – flera resebolag ställer in

/

Utrikesdepartementet avråder tills vidare från alla icke nödvändiga resor till Turkiet.

Annons

Fritidsresor ställer med anledning av det in resor som var planerade till lördagen den 16 juli, men hemvändande flyg kommer att gå som planerat eftersom UD inte anser att resmålen behöver evakueras.

– Vi ställer in flygen i morgon men de kunder som är på plats flyger alltså hem enligt schemat, säger Mathias Bergendahl, informationschef på Fritidsresor.

Bolaget har 1 700 resenärer på plats i Turkiet just nu och det är strax under 1 000 personer som påverkas av de inställda flygen på lördagen. De kunder som berörs kommer att kontaktas.

– När UD går ut med förändrad reseinformation så gäller det tills vidare och då förhåller vi oss till det. I nuläget har vi valt att ta beslut specifikt för i morgon.

Möte om resenärer på plats

Även Ving ställer in sina resor.

– Nu avråder ju UD och vi följer alltid UD:s rekommendationer och ställer in resorna till Turkiet. Alla kunder som är berörda kommer att kontaktas av oss, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

På plats i Antalya-, Bodrum- och Dalamanområdena finns omkring 2 600 av Vings gäster. Hur Ving gör med dem är inte klart än.

– Vi håller på att diskutera det. Vi ska ha ett möte i morgon klockan 8. Då vet vi mer om det, säger hon.

Mer läsning

Annons