Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Utsatta grupper har inte glömts bort

Annons

Replik på "Svenskar i misär intresserar inte", ST 29 oktober.

Ylva Harr skriver att hon aldrig sett några Facebook-upprop för svenskar i nöd. Det är konstigt, eftersom jag själv långt före flyktingskrisen anslöt mig till ett sådant. Syftet i den gruppen var att samla ihop matkassar och förnödenheter till barnfamiljer i akut behov av hjälp.

Det är ju fullt möjligt att även familjer med utländskt ursprung fick del av hjälpen, men den familj jag överlämnade mat och blöjor till såg i alla fall väldigt svensk ut. Och så sent som i september kunde vi läsa om en grillkväll på Norra berget, som anordnades för andra året i rad för missbrukare och andra utsatta människor, med middag och musik.

Initiativ på den fronten saknas alltså inte. Men media fokuserar givetvis mer på flyktingkrisen nu, för att den är högaktuell. Det är fortfarande nyhetens behag i den frågan. Men vill man starta en insamling till hemlösa och missbrukare, skulle förmodligen ST skriva ett reportage om man kontaktar dem. Och en Facebook-grupp kan vem som helst starta och sprida.

Att klaga över vad andra väljer att engagera sig i, är dock sällan konstruktivt. Inte heller att ställa svaga grupper mot varandra.

Anna Almroth, Sundsvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel