Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V65: Lärling bakom hög utdelning på Bergsåker

Att samma kusk och tränare vinner med två storskrällar inom ett streckspel är väldigt ovanligt.
Men under Sundsvallstravets lördagstrav inträffade det.

Annons

Bakom de oväntade vinnarna Memphis Next King/Northern Spy låg Umeåduon Mikael H Björklund och Mats Bucht. Den förstnämnde lotsade med ackuratess den sistnämndes träningsadepter till oddsen 39,07 och 45,04.

Mikael H Björklund, som tidigare jobbat bland annat åt Robert Bergh ner i Frankrike, var naturligtvis jublande glad efter dubbelsegern.

– Det var många år sedan jag vann två lopp på Bergsåker samma tävlingsdag, minns Björklund.

– Mempis Next King fick ett perfekt smyglopp medan Northern Spy svarade bra på flera utrustningsändringar, därav segrarna.

Per Linderoth visade upp Maryland i ett strålande skick i V65-1. Duon frontade per omgående och vann sedan mycket enkelt på spänstiga ben.

– I dag var hon väldigt fin, bekräftade Linderoth.

– Maryland har en fysik som göra att hon tjäna en halv miljon relativt kvickt. Men tyvärr har den mentala biten inte levt upp till det ännu.

Linderoth som även visade upp en bländande debutant i form av treåriga Marvelous. Den ultrastammade hingsten gav ingen pardon efter att övertagit tidigt utan lämnade sällskapet i god tid före mål.

– Det här är en värsting som dock visade lite premiärnerver. Men efter en safetystart var det inga som helst problem, mös Per Linderoth.

Pär Ländins Elegant tog en välförtjänt triumf i V65-finalen. Körande Ulf Eriksson körde i ryggar fram till slutsvängen för att sedan spurta ner allt sista 300.

– Elegant har haft fin form länge men otur med löpningsförloppen, menade Eriksson.