Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V86: Sjätte raka för Bergsåkers nya kallblodsstjärna

Sjätte segern i rad för färska kallblodsesset Talls Odin och Ulf Ohlsson triumferade tre gånger om. Det var kontentan av Bergsåkerstravets onsdagstävlingar.

Bergsåkers nya kallblodsstjärna Talls Odin levererade direkt i sin årsdebut för sin tränare Anders Wallin. Ekipaget hade fortfarande 700 kvar ett femtiotal meter fram till täten. Men via ett pilsnabbt speedryck 650 kvar fick de tätkänning i upploppets början och resten var en ren formsak fram till sjätte raka viktorian.

Läs även: Svanstedt gör comeback i Sverige

– Fantastiskt att han kan vinna efter lång vintervila utan att ha fått ett enda snabbjobb på banan, menade Wallin.

– Nästa start blir nog på Dannero om en månad och då är Talls Odin säkert mycket bättre än i dag.

Den emotsedda treåringsduellen mellan Svante Båths glänsare Global Touchdown och Robert Berghs Mindyourvalue W.F. blev ett riktigt antiklimax. Detta efter att den förstnämnde startgalopperat och den sistnämnde drog på sig mjölksyra efter ett (för?) offensivt upplägg. I stället var det Lars Holms Castle Hall som lade beslag på 70 000 kronor.

Hagmyrenhingsten avgjorde enkelt via en rekordsänkning på nära två sekunder för Ove A Lindqvist.

– Jag lät honom springa i jämnt tempo i stället för att haka på ledarens speedryck varvet kvar, förklarade Lindqvist.

– Det var ett vinstgivande drag den här gången

Läs även: Robert Berghs häst fråntas seger efter missat dopningsprov

Det blev revansch för Båth/Ohlsson i V86-upptakten. Uffe gav gamlingen Labero Broline en maximal smygresa och spurtslog då enkelt favoriten Raz Mackenzie.

– En hedershäst som har haft mycket problem med skador, informerade Ohlsson.

– Han vann med krafter kvar och kan nog tjäna fina pengar framöver.

Tredje dagssegern tog Ulf Ohlsson med Öystein Tjomslands Junifaks. Men det satt hårt åt mot stallkompisen Kringelandtellus.