Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vacker tillbakablick av Titiyo

Titiyo Yambalu Felicia Jah har alltid haft en direkthet i sin röst som gör att den står över musiken. Det är det som är hennes sound. Om ni har tittat på Idol den här säsongen har ni hört jurymedlemmarna tjata om att ha ett id i rösten. Det har Titiyo. Dessutom har hon ett som jag gillar.

Det har gått ett tag sedan som debuterade som artist Den självbetitlade debutskivan kom 1990, och bland de första låtarna jag hörde med henne måste ha varit "Flowers" eller "Man in the moon". Då var hon en soulartist, beskrevs som en svensk Aretha Franklin.

Titiyo har inte begränsats av det utan fortsatt att utforska nya områden. "Come Along" angav en rockigare inrikting och förra skivan "Hidden" var en mörk elektronisk resa med Kleerup-samarbetet "Longing for lullabies".

"13 Gården" är hennes första på svenska och den första fullängdaren efter succén i "Så mycket bättre".

Hon har bland annat samarbetat med Sakarias, Linnea Henriksson och Jonathan Johansson och framför allt den sistnämnda har lämnat tydliga spår.

Det är luftig pop som bär tydliga influenser av 80-talet men med en tydlig modern produktion. Senaste singeln "Taxi" är ett bra exempel på det.

Titiyo har beskrivit skivan som en tillbakablick på sitt liv och i "Solna" berättar hon om ungdomstiden på ett vackert sätt.

Det skivan tappar lite på är att Titiyos inte framträder på samma sätt jag är van vid. Det är som är hennes kännetecken, men det kanske är en vanesak.

Artist: Titiyo

Album: "13 Gården"

Bolag: Telegram/Warner

Genre: Pop

Betyg: 4/5

JERKER ULLERSTAM