Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är det du väntar på?

Ett människoliv är så förgängligt.

I ena stunden står du mitt i det, i en virvel av chanser och val. I nästa sekund kan din tid vara slut, utan att varken du eller någon annan förstod vad som hände.

Alla dina drömmar och visioner kan krossas under däcken på en bil. Lågan i ditt lilla livsljus kan blåsas ut så lätt, för ett människoliv är så fruktansvärt skört. Det krävs inte mycket för att din tid på jorden ska nå sitt slut.

Tänk varje vardag du ägnar åt att önska att den vore slut. Att dina kämpiga lektioner kunde sluta, så att du kunde tillbringa resten av dagen nersjunken i din väl insuttna soffa. Äta middag, glo på dumburken. Sova i många, tomma timmar.

Dagen efter börjar allt om igen. Du står där vid vardagens entré och tvingas ännu en gång slösa dina dyrbara timmar på tid du önskar vore borta. Du väntar och väntar, dränkt i tristessens förlamande leda. Du väntar på bättre tider.

Men vad är det du väntar på? Detta är ditt liv, din vardag, din värld. De timmar du ägnar åt att önska att de kunde ta slut är också en bit av ditt liv, och ditt livsljus brinner ner medan du sitter fjättrad i tristess.

Om du dog mitt i en sådan dag, skulle du då se tillbaka och önska att du inte slösat så mycket energi på att lida? Att du kanske skulle kostat på dig ett par leenden och en chokladboll då frustationen tog grepp om dig, istället för att deppa ihop och ligga hopsjunken över skrivbordet medan tiden tickade utanför ditt fönster?

Vad skulle du ångra, vad skulle du vara stolt över?

Kanske du skulle använt mer av tiden till att njuta och mindre till att klaga. Kanske du skulle ha berättat för dina nära och kära hur mycket du älskade dem. Kanske vi alla borde tänka över våra liv?

Det är aldrig försent att förändra saker.

Alla ska vi en gång vandra vidare. När och hur är obetydligt, det enda viktiga är att vi kan se tillbaka på våra liv och le. Alla de timmar du ägnat åt ditt oändliga lidande kanske inte väger så tungt mot de gånger du skrattande dansat i eufori. Då du njutit av kärlek. Då du sett dina barn växa upp, då du fått ditt första jobb. Prestationer, minnen och stora drömmar.

Om du tänker på saken, orkar du hata livet då det finns så mycket att älska?

Beställ bläck före 19 för leverans nästa vardag inkClub <http://www.inkclub.com/msn8>