Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är galet med glasögonpriserna?

Annons

Jag har tidigare klagat på glasögonpriserna på denna plats. Något måste vara galet som det är nu att glasögon ska kosta mellan 5 000 och 10 000 kronor. Och branschen fortsätter tydligen i samma stil. Trots inhopp av lågpriskedjor som lovar tre par för samma pris som andra tar för ett par. Det betyder ju att varje par kostar väldigt lite. Men man får in pengar så att det går runt med råge ändå på varje affär.

Konsumentverket har nu en anmälan på sitt bord , där man tycker att Verket ska se om det ligger någon form av kartellbildning bakom. I Tyskland har fem stora tillverkare av glasögonglas fått böta 1,2 miljarder för att man gått ihop för att trissa upp priserna på glas.

Jag själv har gått över till glasögon, progressiva, som inte kostar mer än tusenlappen, och jag har inte märkt någon skillnad efter ett år.

Vad säger experterna, det finns ju många experter i glasögonbutikerna? Självklart passar ju inte billiga glasögon alla, men med åldersrelaterad synnedsättning tror jag att det inte är några problem.

Ett svar jag fått när jag pratat med flera optiker är att "du får det du betalar för" eller en annan version det glas- oftast plast är av uråldrig kvalité.

Det ska bli spännande att följa vad Konsumentverket kommer fram till.

Många äldre drar sig för att köpa nya glasögon för att det är så dyrt. Problemet ligger inte på dem som jobbar i butikerna, det ligger högre upp.

Bernth-Ivar Henriksson

Stöde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons