Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är småbarn värda?

Jag har några frågor till de som försöker styra förskolorna i Sundsvalls kommun. Tydligen är inte öppna förskolor speciellt prioriterade. Som en föräldraledig pappa har jag väldigt svårt att förstå det. Och den enda som finns lever på nåder tack vare att den har samarbete med landstinget.

Hur kunde man lägga ner förskolan som fanns i Granloholm, där det dessutom hade investerats i leksaker och i lokalen. Det låter som att skattepengarna slösas bort på ett väldigt dumt sätt. De saker som köptes in finns i alla fall inte i Skönsberg. Så vart tog de vägen?

Öppna förskolan fungerar på många sätt, vilket jag inte tror att ni som styr riktigt förstår. Jag själv brukar försöka gå dit minst en gång i veckan. Där får min dotter vänja sig att leka och integrera med andra barn. För mig kan det betyda att jag får prata av mig lite med en vuxen.

För många, som kanske inte har ett så stort kontaktnät, kan det vara den enda kontakten utanför familjen. För mammor och pappor som lever i våldsamma relationer kan det vara vägen ut. Underskatta inte möjligheterna som finns med öppna förskolor. Här kan man integrera nyinflyttade tidigt i åren och föräldrarna får en kontakt med svenskar. Varför satsas det inte mer på öppna förskolor? Går det att förklara utan att skylla på andra? Vad är små barn värda?

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Marcus Hellström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel