Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad går först – idrotten eller skolan?

Sundsvalls kommun skall spara på skolan igen och på gymnasiet specifikt. Samtidigt extrasatsar samma kommun stora pengar, mestadels på lokala tävlingsidrottare. Det som tidigare hette idrottsgymnasium tror jag nu heter NIU-utbildning samt lokal idrottsspecialisering. Jag har hört att det är många anställda tränare samt skolledare med flera, samt att det har investerats pengar i nybyggda lokaler med bland annat träningsgym för denna verksamhet.

Ryktet säger att verksamheten har vuxit mycket sista åren. Hur mycket pengar satsas när det gäller årlig kostnad, samt investeringar? Denna undervisning är väl inte kommunen ålagd att driva? Gärna pengar till idrottare, men först måste det väl finnas resurser till skolans kärnverksamhet. Finns det någon politiker eller annan ansvarig som kan redovisa och svara?

Skolan är viktig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel