Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad jag vill ha är ett Sverige där ...

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

... vi kan lita på våra politiker. Lita på att de gör det bästa för Sverige och för Sveriges invånare, människa som djur. Inte bara ser om sin egen rygg och sin egen välfärd.

Vad jag vill ha är ...

... ett Sverige där vi slipper se politiker som missbrukar vårt välfärdssystem och tar ut arvoden och bidrag fast dom inte behöver eller i vissa fall inte heller har rätt till, men dom lurar åt sig. Mycket vill ha mer. Det avslöjas ju lite nu och då har vi ju sett.

... ett Sverige där våra politiker och partiledare kan stå för partiets värderingar och löften, inte lyfta fram vad andra partier gjort eller inte gjort. Det är oväsentligt, det viktiga är vad varje parti kan leverera.

Vad jag vill ha är ...

... ett Sverige där vi gör barnbidraget inkomstprövat. Det är hög tid att titta över detta uråldriga system (från 1948). Alla andra bidrag blir synade i sömmarna för att se om det går att skruva åt dom. Men detta bidrag ges ut till höginkomsttagare som kan sätta undan hela bidraget på ett sparkonto, när andra går på knäna och försöker få det att gå ihop och där barnbidraget är en stor hjälp varje månad för att få mat på bordet.

.. ett Sverige där personalen förskolor och skolor jobbar mer för att barnen ska lära sig vett och etikett, lära sig att respektera andra, respektera lag och ordning, lära sig att respektera djur och natur. Personalen måste finnas mer ute på raster etcetera för att stoppa beteenden som inte är acceptabla i samhället. Barnen lär sig många dumheter idag, och mycket av det sker på dagtid när dom är tillsammans i kommunens verksamheter. Där måste det hela tiden följas upp och styras rätt.

Vad jag vill ha är ...

... ett Sverige där vi värnar om djuren, i hela världen, men framför allt i Sverige. Vi har så många djur som far illa, de blir misshandlade, vanvårdade, utsätts för tidelag etcetera. Vi har många fina ord skrivna på papper, från det skrivna ordet till handling är det väldigt långt. Var finns handlingsplanen för hur vi hanterar dessa frågor när de dyker upp? Och var finns de som ska agera på detta?

... ett Sverige som inte tillåter uppfödning av djur för pälsen eller dunens skull. Vi behöver inte päls och dun idag. Det finns så många andra material som tillverkas och som håller värme etcetera. Och som det skriks om allergier nu för tiden, så borde väl detta vara helt naturligt att lägga ner. Förbjud även import av dessa produkter, för vi ska ju inte gynna att andra inte är lika bra som vi ... Eller?

Så vad vill jag ha?

Ett Sverige där alla har samma värde och rättighet, och där vi värnar om vårt land och våra medmänniskor och djurens och naturens bästa.

Vilket parti ställer upp på detta?

För Sverige - I tiden

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel