Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad kan vi lära av Granlo BK?

Som gammal innebandysupporter lider jag med Granlo BK och elitlaget. Precis som tränare Magnus Svensson mycket riktigt påpekat saknar laget helt självförtroende. Hur har det kunnat bli så och vem är jag som har rätt att ha synpunkter. Ja, det sistnämnda kan man ju alltid ifrågasätta men min bakgrund är att jag under 1990-talet var ordförande i IBK Sundsvall och också varit verksam inom Elitserieföreningen och SISU Idrottsutbildarna med förenings- och ledarutveckling.

Inför årets säsong tappade Granlo förvisso en världsspelare, Robin Nilsberth, och några fler men har också fått några hyggliga nya spelare och inte minst har man kvar landslagskaptenen Johan Samuelsson, hans bror Anton inte att förglömma. Men ändå ligger man riktigt skrynkligt till. Vad har hänt? Redan efter tre matcher värvade man (eller lånade) gamle elitspelaren Patrik Svensson från IBK Sundsvall, ett par divisioner lägre där Patrik spelat de senaste åren. Detta reste ett antal frågor.

Varför släppte IBK Svensson? Om en spelare på väg utför i karriären och som spelat på lägre nivå i flera år skulle kunna lyfta SHL-laget Granlo var det ju ett riktigt underbetyg för Granlo, men dessutom för SHL. Kunde det vara så illa? Nu vet vi svaret. Granlo lyfte inte, snarare tvärtom. Men vad man indirekt sa till spelarna var: "Ni är så dåliga att vi tar in en kille från division I, och han går direkt in i laget". Det var ju inte vad killarna i Granlo behövde känna utan förtroende; "Visst har vi börjat knackigt men vi tror på er". I stället sa man indirekt: "Vi tror inte på er". Inte konstigt att man tappat självförtroendet.

Risken är nu att Granlo åker ur SHL och IBK Sundsvall, utan sin kanske bäste spelare Patrik Svensson, åker ur division I. Men jag hoppas verkligen att jag får fel och håller tummarna för Granlo på söndagen mot Helsingborg.

Det vore väl lämpligt att vi tillsammans när dimmorna skingrats sätter oss ner och diskuterade hur vi långsiktigt skulle kunna utveckla innebandyn i Sundsvall genom att samarbete för allas bästa. Det ansvaret måste vi ta om vi vill kalla oss idrottsledare.

Läs fler insändare här:

Leif Bolin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel