Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väderguden gillar pimpeltävling i Gussjö

– Det har varit en lyrisk dag. Det är inte ofta man får uppleva något liknande, säger Nils-Erik "Boda Nisse" Eriksson efter gårdagens upplaga av Gussjöpimpeln.

Dagen började med en temperatur på 20 minusgrader, men det dröjde inte länge innan solen stod högt på himlen och sken över alla tillresa.

Annons

– Som vanligt var det mycket folk. Jag skulle tippa på drygt tretusen besökare, säger pimpelgeneralen Nils-Erik Eriksson.

Han berättar att under de närmare 20 år som pimpeltävlingen anordnats har det delats ut priser för närmare fem miljoner kronor.

– På årets prisbord fanns vinster till ett värde av drygt 250 000 kronor. Några priser köper vi in, sedan har vi fantastiska sponsorer och ett kanonteam som står bakom förberedelserna för hela arrangemanget.

Årets förstapris var en fyrhjuling med alla finesser, bland annat servostyrning. Vann gjorde Håkan Österlund från Bispgården. Andra- och tredjepriset var resepresentcheckar till värde av 30 respektive 20 000 kronor.

Pimpeltävlingen för vuxna vanns av Johny Hansson från Bispgården. Han lyckades få upp 376 gram och belönades med en husbuss-weekend.

Ingen av deltagarna i barnklassen fick upp någon fisk, utan priserna lottades ut. Presentkort på en leksaksaffär gillades av vinnarna.

– Totalt fick deltagarna upp 5,8 kilo fisk. Många deltagare kom med skoter från Sundsvall, Alnö och Timrå. Några kom ända från Härnösand. Det var en alldeles otroligt fin dag.

Nils-Erik Eriksson vill också passa på att ge en stor eloge till eleverna i klass 9A och 9B på Lidens skola.

– De hjälpte till att plocka in fisken för invägning och gjorde en lysande insats. Som tack för det får de ett pengabidrag till sina planerade klassresor, säger han.

Annons