Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väderguden gillar pimpeltävling i Gussjö

/
 • Sol, minus 10 grader och vindstilla. Vad kan man mer begära?
 • Det är något speciellt med pimpelfiske. Och tydligen något mycket speciellt på Gussjön i gränstrakterna mellan Medelpad och Jämtland. Deltagare från när och fjärran.
 • Arrangören Team Gussjöpimpeln hade vädergudarna på sin sida och fick på lördagen en rejäl fullträff med Gussjöpimpeln 2010.
 • Fiskestilarna varierar. Varför inte njuta av det underbara solskenet?
 • En salig blandning av rök från skotrar och fetvedsstubbar.
 • Klass 9 i Lidens skola ingick i kontrollantstaben. Här omhändertas och registreras en nyfångad fisk. Fiskaren Johnny Hansson från Bispgården blev sedermera årets vinnare.
 • Skoterparkering på Gussjön.
 • Fiskare för sig och skotrar för sig. Ordning och reda ska det vara på isen.
 • Lyckan kan vara att få åka varv efter varv med en encylindrig bensindriven miniskoter på en inhägnad bana. För den här grabben var dagen räddad!
 • Årets fiskevinnare i Gussjöpimpeln blev Johnny Hansson från Bispgården (till vänster) med en fångst på 376 gram. Totalt togs det upp 5,8 kg av de 42 vinnarna i fisketävlingen. Generalen för Gussjöpimpeln Nils-Erik Eriksson, Lidensboda, gratulerar. Vinnaren tog den hemliga vinsten och har att se fram emot en gratis husbilsweekend.Vinnaren i Gussjöpimpeln stora lotteri blev Håkan Österlund från Bispgården. Han vann en fyrhjulingen Polaris av senaste modell, med ett vinstvärde av 112.000:- kronor. Text och foto: Arne Johansson, Järkvissle.

– Det har varit en lyrisk dag. Det är inte ofta man får uppleva något liknande, säger Nils-Erik "Boda Nisse" Eriksson efter gårdagens upplaga av Gussjöpimpeln.

Dagen började med en temperatur på 20 minusgrader, men det dröjde inte länge innan solen stod högt på himlen och sken över alla tillresa.

Annons

– Som vanligt var det mycket folk. Jag skulle tippa på drygt tretusen besökare, säger pimpelgeneralen Nils-Erik Eriksson.

Han berättar att under de närmare 20 år som pimpeltävlingen anordnats har det delats ut priser för närmare fem miljoner kronor.

– På årets prisbord fanns vinster till ett värde av drygt 250 000 kronor. Några priser köper vi in, sedan har vi fantastiska sponsorer och ett kanonteam som står bakom förberedelserna för hela arrangemanget.

Årets förstapris var en fyrhjuling med alla finesser, bland annat servostyrning. Vann gjorde Håkan Österlund från Bispgården. Andra- och tredjepriset var resepresentcheckar till värde av 30 respektive 20 000 kronor.

Pimpeltävlingen för vuxna vanns av Johny Hansson från Bispgården. Han lyckades få upp 376 gram och belönades med en husbuss-weekend.

Ingen av deltagarna i barnklassen fick upp någon fisk, utan priserna lottades ut. Presentkort på en leksaksaffär gillades av vinnarna.

– Totalt fick deltagarna upp 5,8 kilo fisk. Många deltagare kom med skoter från Sundsvall, Alnö och Timrå. Några kom ända från Härnösand. Det var en alldeles otroligt fin dag.

Nils-Erik Eriksson vill också passa på att ge en stor eloge till eleverna i klass 9A och 9B på Lidens skola.

– De hjälpte till att plocka in fisken för invägning och gjorde en lysande insats. Som tack för det får de ett pengabidrag till sina planerade klassresor, säger han.

Annons