Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vädjan till Mitthem: Höj värmen för oss äldre i våra lägenheter så vi slipper frysa

Till Mitthems ansvariga.

Jag bor i en bostad i Nacksta, ett ensamhushåll på 69 kvadratmeter. Här är kallt och otrivsamt.

Det har gjorts åtgärder, men det är fortfarande för kallt och min enda utväg är att skriva här, för att kanske få en ändring.

I samma hus bor det många äldre och handikappade, det är ett så kallat 55-plusboende. Trots det har Mitthem bestämt att det ska vara 20 grader i våra lägenheter, oavsett vem som bor i dem. Ingen valfrihet alls.

Äldre, sjuka behöver minst 22 grader, det är ju också riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.

En vädjan till er, höj värmen för oss äldre så vi slipper frysa.

Lena Fredriksson, hyresgäst hos Mitthem

SVAR DIREKT:

Mitthems plusboende är till för dig som är 50 år eller äldre. Till konceptet hör en gemensam samlingslokal och övernattningslägenhet till dina gäster. Lägenheterna ska precis som Mitthems övriga lägenheter hålla en temperatur på minst 20 grader mitt i rummet.

För att få en behaglig värme i lägenheten kan det vara bra att tänka igenom möbleringen. Ställ dina möbler en bit ifrån elementen och se till att gardiner inte hänger ner över termostaten. Varmluften från elementen måste kunna cirkulera och spridas ut i rummet.

Om temperaturen ligger under 20 grader i din lägenhet är du välkommen att höra dig till vårt kundcenter och göra en felanmälan.

Camilla Hjältman, chef Kundcenter Mitthem

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel