Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vagabonden Sjödin om sitt senaste lag: "Det finns många vinnarskallar i Stöde IF"

Försäsongen är över. Allvaret är här.
Nykomlingarna Stöde IF premiärspelar borta mot Ope IF och Conny Sjödin vet vad som väntar.
– Vi är ett hårt kämpande lag och jag tror att vi kommer att få kämpa. Det finns många vinnarskallar i Stöde, säger tränarprofilen som gör ett nytt stopp på sin fotbollsresa i Medelpad.

Försäsongen har, enligt Sjödin, varit både "fladdrig" och "sådär".

– Det som är skönt nu är att det ska börja. På försäsongen har vi haft lite otur med skador och folk som inte kommit i gång, det finns en kärna som har varit där, men jag har inte riktigt fått någon känsla även om det finns bra spelare när vi har alla tillgängliga. Men vi behöver träna ihop, säger Conny Sjödin.

Nu finns det knappt tid för mer träning.

Sjödin och Stöde åker till Jämtkraft Arena på söndag för att möta Ope.

– Jag är lite osäker på var vi står, och jag har mycket dålig koll på Ope. Men förhoppningar har man alltid, det ser ändå spännande ut, säger Sjödin som i princip kan mönstra bästa tillgängliga lag till premiären.

– Det verkar så i dagsläget, Nils Högbom fick en smäll på fotleden på träningen senast och fick åka till sjukhus. Jag vet inte hur illa det är, säger Stödetränaren.

Conny Sjödin är ny i Stöde IF. Till truppen har drygt en handfull spelare anslutit.

– Stöde gjorde en bra säsong i fyran i fjol och det är en bra grupp. Några av de nya, som Fitim (Ugzmailji) och Khoger (Friad Hammad) såg jag mycket av i fjol och de har bra energi och fart och har bra skallar. Det ska bli intressant att se hur de klarar division III. Dessutom kommer Christoffer Lindahl i maj, han pluggar i Skottland nu, och så hoppas vi på att få i gång Jonas Södermark som har opererat axeln. Han är en riktig ledare, säger Conny Sjödin.

Tränaren som är en vagabond i fotbolls-Medelpad.

GIF Sundsvall Tipselit 2008, Selånger 2010, Matfors 2011, Sund 2012, Kuben 2013, Kovland 2014 och Stöde 2016 – är du rastlös?

– Det har bara blivit så, men det är inte bra egentligen. Man vill ha lite kontinuitet och egentligen är det andra året det bästa. Men jag tar ett år i taget.

Conny Sjödin är så redo han kan bli. Truppen ska testas i praktiken.

– Nu är det på riktigt, nu får vi se om vi är man eller mus.

Läs mer: Han tar över Stöde IF.