Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vågade följa drömmen – nu är deras indiska bed & breakfast bokat flera år framöver

Sofia Berggren från Gävle och maken Hardip Paul vågade satsa allt på ett portugisiskt hus i indiska Goa. Efter över tio år av renoveringar och nybyggnationer har nu deras bed & breakfast prisats.

Annons

Se fler bilder från renoveringen och det färdiga resultatet i tv-klippet nedan.

Det tog över ett decennium – kantat av svett, slit och tillståndsansökningar – men till slut stod Sofia Berggrens och maken Hardip Pauls bed & breakfast Casa Da Praia klart i indiska turistparadiset Goa.

– Nu vill han göra mer medan jag känner mig klar och vill njuta, säger Sofia Berggren och skrattar.

Drömmen om ett bed & breakfast var från början Hardip Pauls, som har jobbat som byggnadsarbetare i England. Men när paret 2004 hittade ett gammalt hus i portugisisk stil hakade även Sofia Berggren på idén.

Efter renoveringar och utbyggnationer finns nu sju olika boenden inne på området – och även om det har varit tufft ångrar de sig inte.

Läs även: Sara och Dennis lämnade Stockholm och hittade lugnet – här är deras personliga hem

– Det har varit väldigt hårt arbete och jag har varit nervös över det finansiella. Nu har vi fyra anställda och vi själva jobbar alla dagar i veckan under de månader vi har öppet, säger Sofia Berggren, som innan flytten till Goa har bott i London sedan slutet av 80-talet, och fortsätter:

– I början kunde jag bli irriterad över vissa saker, då mest på könsdiskrimineringen. Det är inte lika illa på Goa, där det finns starka kvinnor, som i resten av Indien, men det finns fortfarande vissa mentaliteter som en svensk kvinna inte är van vid.

Paret lyfter fram gästbemötande och grannsamverkan som det viktigaste tänka på för att lyckas med ett bed & breakfast. Bland annat fick de dra en elgenerator genom en grannes tomt för att säkra upp vid strömavbrott, i utbyte mot att även grannen fick använda den.

Inställningen har belönats – tidigare i år prisades deras bed & breakfast av en internationell bokningssajt och en resesajt.

– Det skönt att veta att det ska gå bra nu när vi har gäster inbokade flera år framöver. Med de här utmärkelserna i bagaget funderar jag på att gå till hotell i närheten och hjälpa till och ge råd, säger Hardip Paul.

Christoffer Urborn

Läs även: Go'kvällprofilen: "Första gången grät jag i bilen hem och tänkte, det här gör jag aldrig igen"

Titta in hos: Stilrent och stilsäkert hemma hos Instagramprofilen Marie Löfdahl