Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägarbeten slutförs inte i Sundsvall

Vägarbeten verkar pågå nästan överallt. Det grävs och det ställs fram hinder. Framkomligheten försämras för bilister, cyklister och gångtrafikanter. Man får gå omvägar eller kliva omkring i lera och sten.

Vägarbetena tycks ta evigheter. Storgatan förbi polisstationen är bedrövlig för oss som vill promenera där, och har så varit sedan i våras. På vägen upp mot Granloholm, efter Utvecklingscentrum, har man lämnat ett stort gupp. Varför fyller man inte igen det? Inte ens elljusspåren i skogen har lämnats oförstörda. Från stora parkeringen vid Södra Bergets slalombackes fot, till bilvägen upp mot Södra Berget, finns ett populärt elljusspår för cyklister, löpare och gående. I augusti grävdes det plötsligt sönder. Efter flera veckor fylldes det igen, men inte i samma skick som det var. I stället får man bitvis plufsa i lervälling.

Varför tar arbetena sån tid? Varför påbörjar man arbeten på så många ställen samtidigt, istället för att fokusera på några få i taget som man ser till att avsluta/återställa? Varför inte försöka påverka oss trafikanter så lite som möjligt?

Mitt förslag till de ansvariga är att försöka tänka mer på oss trafikanter, och hur vi i nuet påverkas. En cykelbana på Storgatan förbi polisstationen är kanske bra, när den är klar, men totalt sett borde det ses som ett misslyckande att ni under så lång tid förstört för oss trafikanter. Se även till att avsluta/återställa saker, istället för att lämna kvar gupp, hinder och liknande.

Sundsvallstrafikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel