Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våghalsar tog sig vatten över toppluvorna

Kallt? Närå, uppfriskande! Så löd det allmänna svaret bland 30-talet deltagare i tredje upplagan av Vårdoppet. Vattentemperatur: ynka sju grader.

Annons

Läs också: Modiga badare i premiärdoppet av Vårdoppet 2014

Läs också: 40-tal våghalsar i ett sjuhelsikes vatten 2015

Första året var det 6,2 grader (varmt) i böljan. I fjol nådde kvicksilvret 7,8. Söndagens förutsättningar i Fläsians havsvatten var alltså i paritet.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Sundsvalls och Njurundas Simsällskap, samt kommunen och ambitionen är att växa.

Inspiration till doppet är hämtad från Holland, där tiotusentals människor traditionsenligt doppar sig redan på nyårsdagen.

En nyhet i år var en medaljceremoni till alla som doppat sig. Och priset för bästa utklädnad ändrades i sista stund till "Årets tapperhetspris".

Det gick till kompisarna Ing-Mari Åslund och Maria Stål Sundqvist, som doppade sig två gånger.

– Det var så kallt att det gjorde ont, men samtidigt var det smärtsamt skönt. Värmen och lyckan efteråt är ändå bäst, säger de samstämmigt.

Vem som helst får vara med och förutsättningarna är enkla.

– Enda regeln är väl "akta tårna", det ligger en del sten på botten och det gäller att se upp, säger Marie Lundblom i arrangörsstaben.